Hadiah Maal Hijrah .


Assalamualaikum blogger yang kachak dan cantik :)

Hari ini , hazimah nak ucapkan Salam Maal Hijrah 1433H .
Semoga pada tahun yang lalu dijadikan sebagai panduan dan iktibar kepada kita dan .
Diharapkan agar pada tahun baru ini semua umat islam akan membina dan melaksanakan azam yang baru dengan keredhaan Allah . .


إِنَّ الَّذِينَ آمَنُواْ وَالَّذِينَ هَاجَرُواْ وَجَاهَدُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أُوْلَـئِكَ يَرْجُونَ رَحْمَتَ اللّهِ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
Sesungguhnya orang-orang yang beriman, orang-orang yang berhijrah dan berjihad di jalan Allah, mereka itu mengharapkan rahmat Allah, dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang
(Surah Al-Baqarah 2: Ayat ke 218)


seterusnya , hazimah bersyukur sangat bila perolehi hadiah ni .
.Hampir sebulan lebih menunggu . akhirnya keputusan temuduga tue keluar juga.
#jawab final exam dalam keadaan serabutt sangatt . (+.+)


InsyAllah hazimah akan pergi walaupun lambat .
tapi sekurang-kurangnya aku tak mensia-siakan hidup aku lepas spm , aku beri fokus yang terbaik dalam form 6 . 
aku perolehi juga ilmu selama 5 bulan lebih .. :) 

Salam Maal Hijrah semua . 




TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

7112011 :)

hello bloggers yang cantik dan kachak . :)


cerita lama , baru nak story hari ni .
alhamdulilah perjalanan pergi dan balik dengan selamat .
ceh , sebenarnya pergi melaka je . hek . -.-'


serius lapar giler masa ni .
sebenarnya aku target burger tue boleh muat kat mulut aku.
disebabkan tak muat, kenalah makan sikit sikit .
burger terbaru ni sumpah sedapp . Double Spicy Chicken McDeluxe.
#rasa nak makan lagi . huk .
muka aku maen peranan semasa makan . kikiki .

seterusnya , terus pergi ke Kota A Famosa . :)
tangan malas nak menaip .
mengupload gambar untuk santapan dan penyegar mata korang .

terpaksa rela tersenyum .
saat ni matahari tegak kat atas kepala , lepas tue naek tangga lagi yang agak tinggi .
baru naek separuh dah penattt . 

muka berpeluh peluh naek tangga . 

#1
#2
#3
#4
#5
"If I could reach up and hold a star for every time you've made me smile, the entire evening sky would be in the palm of my hand."

True love is when your heart and your minds are saying the same thing.

i love u my sweetheart . :)


TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

peluang datang sekali .

Apakah ? ?


aku rasa tak pernah mohon sebelum ni .
#rezeki.


Terima kasih daun keladi ,
kalau sudi undang lagi .

# aku sayang tingkatan 6 aku . itu sahaja . :)




TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

# PART 2 (ending)

hari yang aku tunggu tunggu .
rasa macam setahun tak jejak kat muar .
#rindu bantal busuk aku . hekhek .

mood aku tak berapa nak elok pagi tue .
mungkin kesihatan yang merundum ibarat buah durian yang tergolek jatuh.
kerana bakteria usik anak tekak aku .
#tak masal je !

peh . pagi tue senior kejut pagi .
aku muka cool tido sampai 6.15 pagi .
malas aku nak melayan .
aku siap mandi , senior da keluar .
baru nak pukul 7 , masuk 8.30 .
menimbulkan pelbagai persoalan rasanya .
#persetankan semua tue .

Sampai je motivasi BM .
makin berat mata aku nak tahan .
lama-lama tido terus .
maaf , anda tak bijak menarik perhatian saya .
dan dan tue jugak lah , majlis penutup .
jadi diumumkan ...
SMK Taman Daya pembentang terbaik .
tahniah ! ko memang hebat pon aku tengok .

alhamdulilah , lepas zohor aku bergerak ke Muar .
macam macam ubat (gula gula) aku beli untuk memperbetulkan anak tekak aku ni.
sampai sekarang masih tak elok .
hang ade cadangan tak ?

TAMAT . #aku malas nak tulis panjang sangat .

*****************

*minta maaf kalau senior tegur , minta tangkap gambar bersama . aku tak nak . hati aku bukan dekat JB . kesihatan aku tak berapa elok .
*aku nak sambung study ninh , minggu depan aku exam isnin sampai jumaat . #berkobar ni ! :)
*doakan aku . 
*sijil Kolokium belum berada di tangan aku lagi . aku harap janji tetap janji .



TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

# Part 2 (second day)

Bila malam menjauh pagi menyusur tiba .
senior dalam dorm kejut aku pukul 5 .
aku buat alarm pukul 6 .
aku nak membongkang lagi ,
senior macam buat jelingan manja dalam gelap bersuluh kan cahaya sinaran pagi  .
terpaksa rela aku bangun .

aku pilih toilet bawah . toilet atas buat manja manja lagi , elektrik sakit agaknya .
#manyampah habis !
aku tengok senior da siap pukul 6 .
setahu aku masuk dewan pukul 8 .
memang mengejar masa senior senior ni .

kalau yang muka mesra aku tanya dapat berapa masa trial STPM .
ade yang 3.9 ,3.2 ,2 . 58 , bla bla bla .
 #insyallah , 4 flat senior ni semua .

aktiviti macam biasa pagi cuma persembahan kolokium .
keseluruhan aku pilih smk Taman Daya . memang hebat .
yakin gila cakap da tue pelbagai informasi mereka beri .

petang tue ada pengisian borang SSPN , untuk pinjaman PTPTN .
aku tak buat pon .
malass . sebab aku nak balik dorm cepat cepat , nak amek satu plug untuk cas henfon aku yang sakit tenat .
kalau lambat , nangis air mata darah pon tak berguna .
semua da di booked oleh diorang . #sampaihati :'(

malam Motivasi STPM .
mula-mula mengantuk .
lepas tue segarr semula . kikiki .
penatlah asyik duduk je .
kalau kita ada masalah dalaman , atau sesuatu tak kena .
korang dipersilakan aju soalan, pakar tue akan tolong merawat korang .

imbas kembali :
seorang senior ni tanya ,kenapa dye study macam nak gila atau dalam bahasa kasar macam nak mamposs tapi result cukup cukup makan je . kenapa ade orang study sikit tapi result gempak .

pakar ni jawab : walau ape pon , kita tetap merujuk kepada Allah . kalau kita da usaha lebih tapi tak dapat maknanya bukan rezeki kita . banyak kan berdoa dan mungkin Allah belum mengampunkan dosa dosa yang pernah kita buat dahulu mengakibatkan kita sukar untuk berjaya .

macam tue la .
masa kolokium pon dibenarkan mengajukan soalan .
orang kata kalau ramai yang bertanya , kita pulak bijak menjawab .
dapat markah lebih . :)

seterusnya , sampai dorm nampak katil .
aku terus tumbang .
Zzzzz ~ (~.~)

mikrofon yang minta digunakan .


# malutapimahutunjukgambarni . pffft !



*kalau hati tak gembira , senyum pon sukar . 

#bersambung .


TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

# PART 2 (first day)

hujan mendayu-dayu turun bak cendawan .

errkk . macam tak kena pulak . belasah jelah .

hari jumaat aku sampai JB dalam pukul 12.50 .
tetapi mengutamakan kaum adam yang dalam bas tue .
tunggu lagi dalam satu jam , bagi menunaikan solat jumaat .

dan dan masa tue jugaklah .
perut aku da berjoget irama sengau .
lapar sangatt . 

nak habiskan cerita . pukul 2.30 aku daftar dekat Teknik JB .
belum apa apa terus suruh pergi dewan JPNJ .
mereka mereka yang bijak pandai lagi cerdik , bentangkan hasil dapatan kajian mereka .
senang kata kolokium la .
boleh tahan , tak lah jemu nak dengar .
macam macam topik petang tue , tenaga solar , kepincangan institusi keluarga , bla bla bla . .

oowh , ye .
wakil muar ade ea dari smk Tengku Mahkota .
boleh tahan jugak .
tajuk pasal bahasa melayu ..... aku tulis kat nota aku macam tue je .
rasa panjang lagi , tapi sama jela . memartabatkan bahasa melayu .

dalam pukul 6 habis . balik dorm , elektrik tak de .
aku dalam hati sebenarnya takut , tapi buat buat la berani .
dalah first time tido hostel , boleh pulak tak de elektrik . #menyampah .
yang ngek tue , tengah mandi dalam separa gelap tiba tiba ada elektrik . 
#untung tak ? :)

pukul 8 da gerak dewan semula .
alhamdulilah dibenarkan pakai baju kurung .
sebenarnya tuan tuan di sana mintak pakai uniform sekolah .
kalau bole siap blazer. #mantap .
jadi diberi pelepasan waktu pagi WAJIB pakai uniform sekolah .
malam baju kurung sahaja .

jadi sambung lah lagi pembentangan kolokium .
seterusnya perasmian timbalan JPNJ .

pukul 11 masuk dorm .
tutup lampu . tido .
eh silap tak paya nak tutup bukak lampu .
elektrik merajuk balik . 
jadi tido dalam gelap tapi suasana dingin .


*kalau hati tak gembira . air muka merungkai segalanya .

#bersambung .




TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

# PART 1

selamat malam semua .


ehem .
aku baru balik dari JB .

secara jujurnya , hati aku sekerat je ade dekat sana .
tiada apa yang menarik ,aku cuma jalankan tugas aku . 
ambil tahu apa yang sepatutnya aktiviti dijalankan .
#kalauhatitakrelabeginilajadinya.

hari pertama aku da buat masalah da .
sama ada aku kurang jelas atau kurengg paham .
gerak pukul 9 ,jadi aku plan datang pukul 8.15.
rupanya membe aku da datang pukul 7.00 .
aku lagi sentap bila semua kate aku datang lambat .
#macamnaknangis.

Jadi gelojoh lagi gelabah .
pukul 8 aku datang , sumpah aku tiada mood langsung .
aku naik kelas , terus nangisss . #gembenglagi !
sebenarnya itu cara untuk meluahkan perasaan .

lepas tue , lepas tue .
terus sampai JB . 
menumpang di asrama smk teknik JB .
satu hari setengah dorm aku xde elektrik .
paham paham jelah . seksa sengsara rasanya .

Seterusnya destinasi utama di Jbt . Pelajaran Negeri Johor .(JPNJ)
dewan dekat tingkat enam , lif ade satu .
Dari asrama aku tue jalan kaki sampai bangunan JPNJ .
dah sampai bangunan tue marilah lenguhkan kaki menggunakan tangga yang setia menanti .
hah , paham paham la kan. ramai sangat .
jadi si 'tangga' pon melambai lambai aku suruh menggunakan dia sampai tingkat enam .
3 kali je aku dapat naek lif , itu pon sebab luck . =.='



muka owner masih segar dan selepas baru bangun tido . pfftt !

nota hati :
* disebabkan takut datang lewat , aku tertinggal barang barang sulit lagi rahsia . (+.+)
* mandi dalam gelap . tengah mandi ade lampu . legaaa (~~,)
* lepas tue takde balik elektrik. nasib malang semula .
* janganlah yakin kalau perkara tue tak benar .
* aku rasa bakteria nakal da mula bermain dengan anak tekak aku . tolonglah pergi sayang !
* nangis aku bersebab , bukan senang aku nak lupakan .TQ !
*gambar aku senyum macam mana pun , tetap nampak air muka tidak bahagia .





TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

saya datang JB .

ehem ehem . 

esok aku tangguh paper bm .
aiish ,eloklah .
aku pon baru selak kulit buku je .

aku diarahkan pergi JB hari esok .
3 hari 2 malam .
sekolah aku wakil dua orang je . 
jadi si comel comel yang layak ialah :
saya dan syahirah .
#geligeligunasayani !

seterusnya , pergi sana bukan nak huhahohi sangat .
pergi untuk belajar cara-cara untuk kolokium . 
kolokium tue macam pembentangan la .
rasanya seluruh daerah johor je ada .


itu je .
*doakan perjalanan kami pergi dan pulang selamat . :)

#imissyou .


TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

Tidak Stabil .

aku tengah tertekan ni .
#sabarsabar .

esok aku exam kesusasteraan melayu .
aku macam malas nak selak buku . -.-'

*inilah antara buku-buku yang tidak dijual di Muar . 

Lepas tu , lepas tu ,
aku terus MUET hari selasa .
aiissh , takutnya Allah sahaja yang tahu .

Okay , aku ucapkan selamat maju jaya untuk semua .







TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

True friends

"Gift Of A Friend"

Sometimes you think you'll be fine by yourself
Cause a dream is a wish that you make all alone
It's easy to feel like you don't need help
But it's harder to walk on your own
You'll change inside
When you realize

The world comes to life
And everything's bright
From beginning to end
When you have a friend
By your side
That helps you to find
The beauty you are
When you open your heart
And believe in
The gift of a friend
The gift of a friend

Someone who knows when you're lost and you're scared
There through the highs and the lows
Someone to count on, someone who cares
Beside you wherever you go
You'll change inside
When you realize

The world comes to life
And everything's bright
From beginning to end
When you have a friend
By your side
That helps you to find
The beauty you are
When you open your heart
And believe in
The gift of a friend

And when your hope crashes down
Shattering to the ground
You, you feel all alone
When you don't know which way to go
And there's no signs leading you home
You're not alone

The world comes to life
And everything's bright
From beginning to end
When you have a friend
By your side
That helps you to find
The beauty you are
When you open your heart
And believe in
When you believe in
When you believe in
The gift of a friend 









#imissallmyfriends.


TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

Letih .

Sekarang jam pukul 4.18 am .
Aku tengah menelaah SEJARAH lagi ni .
aku mengantuk sangat da ni .

#itujeakunakcakap .


*semoga kamu semua tidur diulit mayang mimpi yang indah . selamat separa malam . -.-'


TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

aku dengan diri aku sendiri .-.-'

baru aku perasan aku da lama tak sentuh blog kesayangan aku ni .

#akumalasrasanya .

Bulan ni memang aku sibuk teramat sangat.
satu-satu tugas aku buat .
satu-satu dugaan aku terima 
tugasan aku :
  • Final Exam . 
  • Malaysia University English Test (MUET) 
  • Kad Jemputan & Aturcara Majlis MPPPU 
aku buat kad meriah jemput orang sana sini dgn aturcara tapi aku x dapat hadir . 
masquerade theme pulak malam tue .
#sumpahfrustsangat !

sabar lah mungkin ada hikmah . kalau ade rezeki aku pergi majlis tue .
aku harap xde unsur-unsur memaksa aku . yang penting aku jalankan tanggungjawab dengan sempurna .

doakan aku , kertas sejarah jumaat ni . aku belum sentuh ape-ape lagi .
lepas ni aku rajinkan jari jemari aku update blog , 
kalau x blog aku ni mcm tali x bergantung pulak tengok . #sunyisepi .



TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

tahap sabar aku TERHAD !

hari ini aku nak membahasekan diri 'aku' .
*muke serius,ketatla sekarang !
aku da bagi satu jalan yang mudah .
tapi ko tak boleh nak ikot .
ko x nak ikot care aku,
then aku patut ikot care ko ?
*korang jgn nak cakap aku pandai - pandai .

aku da beri yang terbaek , tapi ko xbole .
5 tahun aku tunggu , ini satu chance aku dapat .
sameade aku tinggalkan ko amek chance ni ,
atau 100% tenage aku terpakse follow care ko nak .
sayang , biar lah penat dahulu . senang kemudian .
aku tahu mane yang terbaek .
konpem ko tak rugi .
aku terpakse tolak chance ni ,
same-same la tanggung perit .
*even aku da xlarat sekarang ....

bile aku luah dekat ko .
alasan ko satu , TAKNAK .
jangan nak mengade . ko nak dapat ko kena usaha .
ko nak selamat ko kena la buat mende ni .
aku FRUST nak mampos la macam ni .
serius , aku pon macam ko .
ade hati dan perasaan.
tp ko treat aku macam hape ?
aku da tolong , ko kena kerjasame dengan aku.
FULLSTOP .



alasan ko macam budak-budak .
aku marah sangat ni .
*hazimah macam biase sabar .
ok fineee , aku sabar . 

aku sedih bile Hidayah dengan Nabilah tinggalkan aku .
Hidayah memang terus ke Uitm,Nabilah ke PLKN 3 bulan.
seminggu dua ni aku habiskan dengan dorang . lepas ni ak pindah membe laen .
memang nomad habis . =.='




TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

Harap ini yang TERBAIK :)

ALHAMDULILAH . :)(:
 Hazimah dapat tawaran form 6 .
ini last choice aku kalau da xde mane-mane nak pungut aku .
jadi konpem sah wajib aku memang amek form 6 .
bersyukur sangat . 
TERIMA KASIH YA ALLAH  :)



hazimah dapat jurusan sains . =.='
xpela . ingatt dapat fom 6 .
terus daftar jela kan .
jadi kena la mohon minta jurusan laen . 
maaf, kepale aku da xsesuai dengan sains .
cukup-cukup ler tue..
yang penting ..
hazimah bersyukur , sekurangnye fest step da ade.
xsemua kite nak datang bergolek .
jadi kena la usahe lagi minta kan ..
bukan tamak , cume pilih course yang sesuai dengan kepale hotak aku.

aku cume rase . sekarang xpaya nak ikot telunjuk orang.
pilih mane yang aku bole bawak .
puas la kot aku bawak aliran sains dulu .
itu pon bukan kehendak aku .
jadi sekarang aku xnak menyesal .
aku tahu tahap mane kemampuan aku .
FULLSTOP .

hazimah cume rase bersyukur ,alhamdulilah dengan rezeki yang ALLAH berikan . 
mungkin ini yang terbaek untuk masa hadapan hazimah .
AMIN ^^,

*aku dapat sek lame aku .adui,hazimah kena ngadap perempuan lagi la kan 1 1/2 tahun ni .
genap 7 tahun aku sekolah sejenis .
bosan tiade lelaki  c(:
*jangan nak miang sangat la kan !!


TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

memang sakit , memang PEDIH !

Hhhmmm .... ~
oke lah kan .
aku dah kumpul 3 sumber terhebat .
sekarang baru aku nak keluarkan .


Memang ini harapan aku . sekali langsung kena reject terus kan .
baeklah maktab .. ko memang bukan rezeki aku .


Seterusnye aku hadap lappy . pegi cek spa . oke fine name gempak Suruhanjaye PerkhidmatanAwam .
memang hari yang xindah langsung . bole kate xde urusan pulak kan . macam terrobek jantung aku .
sini pon bukan rezeki jugak ker .. ? SABAR lah hazimah .


Hari ini . lagi la kan . Matrik pon hazimah tak dapat . erk .. ? speechless !
okay , aku buat rayuan . aku da xde harapan 100% langsung da dengan matrik ni .

okay , Finee .. ~ .
bukan rezeki . bersabar lah . 

tp bole ke korang nak bersabar mcm ni ? 
nak sabar mcm mane  ?
cube duduk kat situasi aku . 
ko ngadap sume ni dengan KEGAGALAN .
ape ko rase ??
sumpah sedih aku sekarang .
nangis sampai mate bengkak macam xde makne lagi da dalam hidup aku .

ape korang rase ? dapat chat , text , pe jadah lagi tah .
mule-mule .

TANYA :

maktab . ak xdapat . membe ak de la yang luck dapat .aku anggap xde rezeki jela . maktab memang payah kot nak dapat .

SPA . ak xdapat . same la jugak sape yang  luck tue . ak rase oke . still ade matrik . jadi ak cool even hati  aku pedih sangat .

sekali , amek kau ! matrik ak tak dapat jugak . fine , aku macam hati batu sekarang . tergamam aku . ko dapat ? aku xdapat weh ! ko rase tak kecewa aku ? rase x ? 
memang xrase , da korang tengah sakan gembire . rezeki korang kan .

pedih , duke aku korang memang xbole rase . xpaya cakap sabar la der . aku nak sabar macam mane dalam situasi macam ni ? mase depan aku . serius aku rungsing .
macam nak gile . macam nak sakit jiwe . 
satu persatu ak sabar , satu persatu ak tahan , satu persatu aku simpan .
satu persatu ak hadap dalam duke .

tp sampai sini jela kawalan sabar aku . aku memang da lemah . serius . aku da xmampu lagi da .  aku da redha . aku serahkan pada takdir . aku da x de semangat langsung .
maaf , aku xsekuat ini . 

*aku cume mampu cakap tahniah dekat korang .aku tak tahu bile saat aku untuk dapat TAHNIAH .*

aku teringin jugak , teringin SANGAT nak macam korang lompat dari bilik rush cari parents , seterusnye peluk mak ,salam mak ayah kan . . bagi tahu . mak saye dapat . YA ALLAH , gembirenye . untungnye korang . korang da rase kan mende tue ?

kawan , ak xmerase lagi macam tue . ak simpan kemas niat nak buat macam tue . masih xde berite yang mampu ak buat parents aku tersenyum . 

untung lah kawan kawan aku . SUDAHLAH ..~

*aku sedih , aku rase macam kehilangan*



TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

tahun pertame BERSAMA awak .

Lame sangat da tak bagi tangan ni nak membebel kan .
sebenarnye malas gile .
dan tiade mase da sekarang .
*bajet macam aku da sambung study mane2 je . =.='

Hazimah celebrate befday awal tahun ni ..
gile awal hazimah rase .
21/4/2011 hazimah celebrate dgn buah hati .
tapi macam xseronok la kan awal sangat ?
nanti kena celebrate lagi la kan ? hagagaga :)(:
*kebetulan befday hazimah same waktu dengan final exam dye .

sebenarnye hazimah malas ler nak taip panjang.
Tampal picture dalam blog jela oke .
location : wetex parade (BR)

oke finee...~  hazimah dapat dr sumber xdiiktiraf .
memang hebat la kan ko skodeng dari atas .
siap amek bahan bukti la pulak kan . >.<
 Cukup pakej la kan . befday ade cake,ade coolblog dgn sweet BR .
hazimah dapat free BR tue .
*tipu je 
tofee je free , entah kenape dye bg free . 
cemburu x ? HAHA .. 
serius muke hazimah terkejut bile dapat free .
pelik la kan .=.='
buah hati hazimah kate mungkin sebab kami sweet couple .
jadi dapat ler free ..~
*sweet la sangat kan .. ~~ (PELIK LAGI)

SR tue memang hazimah da lame kootttt merengek nak makan .
gedik la kan mintak beli . :)(:
dapat jugak  . (~_^)



bahahaha .. O.o

pink jugak la kan pilihan untuk 2nd date ni .
memang suke sangat la !
sweet kan ? cepat cakap !!
eh , abaikan muke chomot aku bile tengah disuaapp..

How can i forget u when u always in my mind ,
How can I not want u when your all I want inside ,
How can I let u go when I can't see us apart ,
How can I not love u when u control my heart .

Dear , Thanx for everything .
I really love u damn much .. !

warning : maaf la entry kali ni aku memang try xbg gedik sangat .kunk aku kena hentam .
eeuww..~ blog ak pon korang nak hentam jugak ke ?
FB aku xtarok ape2 kan .
jadi xsuke dlm blog jugak, hazimah xterase hati la kodd .

*Hazimah cume nak share moment penting dalam hidup hazimah *




TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

Wow ! aku dapat bonus la

Yeah !!
hazimah dapat award.. wah, gembirenye !
*oke fine . tipu je . aku xde feeling ape2 pon . =.='
hazimah ucapkan terima kasih untuk model hazimah .
bagi award ala2 USOP WILCHA pada hazimah..
*aku tengok mcm xde kena mengena pon . >.<
Big thanx untuk model Fatin Hamimah ea .. :) (DONE)


*cepat cakap award ni unik . cepat ! 

7 keistimewaan diri aku .. (DONE)
*soalan ni macam payah betul nak jawab ..~

  1. aku suke berterus-terang . even both of us will hurt, aku terpaksa cakap . *salah satu penyelesai masalah .
  2. aku setia orangnye . *percaye x ? HAHA ... (^_^)
  3. mudah menangis *TQ aku memang cengeng sangat la ~
  4. aku addicted pada makanan .lagi2 yang sweet ni .
  5. mudah maafkan orang yang buat onar dengan aku . tapi sumpah sampai mati aku ingat ape kau buat . eh,deal kan ??
  6. aku memang simpati sangat kalau orang yang memerlukan pertolongan .walaupon ko , aku xsuke . tapi aku akan tolong mane yang aku mampu . *aku kesian je .
  7. kalau aku da sayang ,. aku akan jage habis baek , xkesah ko perempuan ke lelaki .sebab aku sangat menghargai . jadi jangan persetankan kasih sayang aku dekat korang . 
*point no.7 khas untuk awek-awek la eh . da kawan jangan tikam belakang !
    Jadi aku nak tag pada awek2 yang bertuah :



    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    Malam rindu saya ..~

    Ya Allah ..~
    perasaan ini pula yang hadir malam ni .
    terasa kuat sangat ..
    hazimah rindu sangat dekat buah hati hazimah ..
     >.<


      I NEED YOU ,I MISS YOU  ,

       
    I LOVE YOU ..



    *hazimah doakan semoga SUPERHERO hazimah sentiase dilindungi , diredhai ALLAH .
    *study elok-elok . cepat - cepat kerja eh sayang  (~_^)
    *hazimah harap hazimah punye name LUCKY untuk inteview KPLSPM nanti

    amin ( ^ ^ , )


    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    Pernah ke kesah ??

    aku sangat la baik taw !
    sebab tengah malam baru ade mood nak buat post baru ..
    tadi gedik sume idea tersumbat kat otak aku ..
    mase ni macam nak terkeluar sume .. *tipu je .
    satu inspirasi je yang keluar malam ninh !

    ok,aku nak bagi tahu ..
    entry kali ninh mungkin ramai tersinggung .
    jadi kalau nak keluar secare hormat .
    aku memang relakan sangat ..~

    korang memang berminat gile kan nak tahu result aku ?
    xhabis dok chat , inbox , text .. 
    nasib x mms sekali dekat aku kan ? kan  ?
    TQ sebab korang concern sangat .
    tp SORRY sebab xsemua aku sanggup nak jawab .
    aku xde mood , malas , xde mase nak taip ,kedit habis ..erk ..~ 
    *ape lagi aku nak bohong kan ?

    Ok , result aku bersedehane sahaje . cukup la kan ?
    xgempak sampai masuk paper, tp xla sampai aku kandas habis .

    Dalam situasi aku tengah runtuh,jatuh,ranap,lemas..~
    blur sangat mase hazimah dapat result .
    tapi tiade sorang pon kawan hazimah yg bertahun rapat amek tahu .
    maksud hazimah nak tahu result tue ade la .
    tapi nak membantu .. alahai ...~
    mimpi jela agaknye ..
    sebab bile dah tahu .
    terus senyap . 
    ape jenis kawan ni ??
     
    jadi aku pesan awal-awal ..
    kalau aku da haram nak text ko tue .
    maksudnye aku memang 
    sombong . berlagak . bajet .
    Serius , hazimah perlukan pandangan orang yang ade experience mase zaman keruntuhan aku tuh...~
    dengan keadaan hazimah yang kecewa sangat pulak tue ..~

    Tapi hazimah still bersyukur .
    ade jugak abang hazimah yang bantu .
    nasihat . beri pandangan .
    memang hazimah hargai sangat la !

    dengan buah hati hazimah ..
    bantu pilih kos yang sesuai dengan hazimah .
    *aku da mendap nak pikir kos ape nak tarok oke !
    tolong hazimah mase isi tue ..~
    dalam pukul 4.30 pagi hazimah kejut dye .
    mase malam tue hazimah da buat dye moody,
    4.30 pagi muke tak malu minta bantuan dye ..
    HAHA .. nakal kan aku ??

    moral of the story : :

    kawan bertahun ,tapi sampai satu saat kite jatuh .
    belum tentu orang yang kite jangke yang muncul .
    bantu kite mase saat kite memang memerlukan
    kadang-kadang kite sendiri yang kena bangkit.
    ALLAH tue  maha mengetahui kan ? kan ?
    DIA yang tentukan , 
    dan hazimah bersyukur dikurniakan abang-abang yang memang amek berat pasal hazimah . 
    buah hati hazimah yang sebenanye memang bole kire lagi mase tue baru bape minggu perkenalan .
    dan baru 5 hari kami bersame . jadi ? ALLAH da rancang yang terbaek untuk umatnya kan ? ALHAMDULILAH ..dan hazimah memang hargai sangat .. 

    p/s : kawan yang aku tuju ninh bukan calon SPM 2010 . jadi jangan la penuhkan inbox aku tanye soalan . 
    "hazimah,aku ke ? sorylah " =.='

    Hazimah ucapkan tahniah untuk membe-membe hazimah yang berjaya,
    minta korang semua berjaye oke !
    dan yang kurang baek tue .
    kite memang serasi la sangat . 
    tp cukuplah kecewa tue . 
    baik kite same-same .
    berdoa dan berharap ALLAH sediakan serta permudahkan masa hadapan kita .
     AMIN ..(^^,)




    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    Segalanya..Perjalanan hidupku..

    SUDAH...  !!

    Jangan tanye result spm kua bile..
    Jangan tanye bagaimanakah perasaan anda..
    Jangan tanye target berape..
    Jangan tanye lepas ni sambung dekat mane..
    *fine,ak tengah emo sekarang !!


    Dahulu..

    mase ak jawab paper MANTAP semua ni..
    gelabah ak laen..
    takut pon suam2 sejuk panas jela kan..

    jiwe gelore sebab study tak habis-habis nk tawaf satu buku.
    kejap-kejap ak bukak balik mende ak study tadi ..
    da tue mcm budak hyperaktif..
    maen je terlebih !
    berangan lagi x paya cerite !
    kalo jawab menggigil lagi2 paper yg KURENG dgn otak ak..
    ak hentam je..
    janji dan yakin ak tarok jawapan..
    *oke,hebat tak aku??

    Sekarang..

    gelabah bergande-gande..
    nak lari mane pon ak xtaw.
    nyorok jauh dr Malaysia pon..
    ak memang kena hadap slip comel SPM rabu nanti.
    ak mengharapkan yg terbaek..
    memang itu je usahe ak..
    walaupun x sehebat macam korang..
    tp ak berusahe sehabis mungkin..
    sampai ke titisan peluh terakhir kot..~
    *nampak x muke ak da tawakal da..
    Redha da ni..~


    Aku berserah pada Mu atas semua yang terjadi ....
    Kau bersama ku .. Kau memberikan kekuatan pada ku ...

    Hanya kepada MU aku menyembah dan hanya kepada MU, aku memohon pertolongan..






    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    Terlalu manis untuk diungkapkan..

    Lame-lame hazimah tengok..
    jemu je tgk blog sendri..
    kenape eh??
    agaknye da xde yg menarik dan tertarik..
    dan xde isi yg selera nk tarok dalam ninh.. !

    Ooh,terlompat topik pulak kan..>.<
    nak sharing is caring dgn korang ni..
    berite baek,manis lagi indah dan bahagia.
    *ayat xbole bla kan..

    18.03.2011 / JUMAAT
    Cube ingat tarikh ape utk korang??

    oke2,fokus entry hazimah la lebih baek..:)

    Woot..woot..
    Semalam kan..semalam....hazimah...
    *aish,gedik sungguh !!

    Finally,hazimah date dgn Mr.Firdaus..
    Korang tahu tak,hazimah gelabah gile..
    neves gile taw..HAHA..
    tak abes2 hazimah text Cik Ayuz je.
    malam text,pg pon text lg.
    rase sume xkena la..
    takut la awak-awak semua..
    tp bukan hazimah takut dgn boyfie hazimah..
    takut kalau kena REJECT taw..
    sume hazimah dress up xkena.
    akhirnye,hazimah pakai SELEKEH je..
    imagine jela,nk jumpe dulu..baru buat keputusan..
    kalo x diterima cane ekh??
    Frust nonggeng 10 minit kot..
    I cant imagine what happened at me..
    mybe lari balik rumah agaknye..HAHA..:)

    Hazimah x cadang nk cerita terlalu detail sgt.
    sederhane saje la k..
    so..

    how we are officially??

    We took around 45 minutes..
    to know each other very well.
    and
    For the first tyme,at TANJUNG Muar
    silent place.
    romantic place.
    in the car with softly song..
    He look at me and said ILY..
    seriously,I'm really happy.
    and I never expect he did it.
    and that's why I replied "ILYT dear.."  <3
    and I meant it..

    *tp hazimah segan bile kne eye to eye dgn dye..
    jadi x pandang sgt la..
    *gelabah lebih kan !

    ALHAMDULILAH..
    mase tue lega sgt..
    Hazimah harap inilah yg terakhir..
    dan megharapkan ia kekal..
    sebab hazimah bercinta bukan untuk satu permainan.
    tp atas niat yg suci..
    dan mintak diredhai...~
    AMIN..

    Dear,from the first day I saw you.
    You had me.I was yours.
    (^^,)
    Thanx for everything.

    ILY Mohd Firdaus..~

    Hazimah cerite tiade unsur bajet gile..cume share untuk membe2 hazimah yg setia tunggu berite ni.
    terima kasih untuk membe hazimah yg mendoakan selame ni..:)


    *Sory laling semua..
    pic xde..sbb hazimah lupe nk amek..xbole la nk share kan..
    lupe terus !! >.<

    *23.3.2011 result hazimah keluar..
    Ya Allah,cemerlangkan la keputusan  umat mu ini dan pelajar-pelajar lepasan SPM2010.
    sesungguhnye Engkau maha mengetahui..








    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    Oh..ini lucky saye..!!

    HAHA...:)
    aku memang tengah gile suke sgt..
    SUMPAH HAPPY ak rase..
    macam lucky day pon ea jugak..



    pagi-pagi hazimah ade JPJ test..*repeat sebenanye..
    da berpuluh lame hazimah tunggu..
    kali ni hazimah LULUS..
    rase macam hilang beban kat otak aku ninh...
    xpaya aku pening2 lagi pikir naek bukit..*gile rumit je..^^

    Sejak 2 menjak ni,memang ak hilang selera makan..
    *xkurus pown..~
    sebenanye,rungsing dgn jpj..
    sbb asyik x lepas je kan..*tension habis...!!

    Hari ni x nak banyak pulak ak makan..
    senang kate lepas gian je..~
    kebetulan pegi wetex hari ni..
    hazimah text Ayuz,plan mcm nk jumpe kejap..
    tp dye KERJA..~XSUKE la...
    jadi,hazimah jalan-jalan dgn mama yg sentiase support hazimah ni..
    wah,mcm2 mama saye belanje..
    yg pntg BR pon ade taw..*ak saje nk bajet..~
    hazimah serius x tipu,banyak gile hazimah makan hari ni..
    KENYANG dan mungkin GEMOK..*oke,aku xkesah pon..!


    sebenanye macam-macam aku makan..tp malas nk cite lebih2..
    BR ni second time ak nikmatinye..
    *mahal sgt babe..!xtermampu...~

    seterusnye..hazimah jumpe jgk membe hazimah..
    memang x lame,tp sekurangnye..
    hazimah bg senyuman kat mereka..
    mane taw,senyuman hazimah inspirasi mereka..
    *saje ak nk perasan lebih..~
    Hazimah jmpe amira..
    dye tgh keja la dekat kaunter pembayaran..
    dan ak saje gedik buat2 beli satu barang..dan pegi kaunter dye..
    *muahahaha..aku pnye suke la..~
    lepas tue my gile-gile ayuz kontek hazimah..
    dye sedang free sebentar..jadi hazimah hangout dgn dye..
    ya2,hazimah mmg suke lepak dgn dye..*tak tahu kenape..!
    dan thanx dear..
    dye belikan hazimah JAM TANGAN..
    huh,aku memang mengharapkan babe..
    *oke,joking saje..:)
    sebenanye dye bg rase duit gaji dye kat hazimah..
    kami beli jam pattern same,tp calour laen..
    *eh2,kami bukan kapel taw..!
    TERIMA KASIH kawan....(^^,)
    akhirnye,hazimah terserempak pulak dengan Cik Hawa..
    wah2,xnak gile pulak ak..
    rindu dye habis sgt..huh...!!

    Rase mcm lucky day x??
    *ak rase memang  lucky sgt..
    hazimah rase gembire,suke dan terlalu PUAS sgt..
    dan yg pntg syukur alhamdulilah..
    hari ni terlalu indah buat hazimah..

    *terima kasih untuk membe hazimah yg tolong bagi support menghadapi test JPJ ni..
    korang pnye jase,mmg ak kenang habis..PROMISE punye..!

    *maaf sebab x post ape2 dkt fb..sebelum dan selepas habis test ni kan..hazimah menghormati membe hazimah yg hari ni dye terkandas lg..
    sebenanye ak baru kenal dye ari ni..haha...~

    Gud luck k dear..saye tahu awak mampu buat..!(^^,)



    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    Indah sungguh..

    Hazimah nk share satu video untuk korang..
    video ni pon bukan hazimah yg cari..
    tp diberi oleh kawan hazimah..
    terima kasih untuk dia..:)

    Saye cume nk share sahaje video ni..
    PAHAM kan??
    bukan mksud ape pon..~
    jadi x nak menghayati tak pe..
    but,ape la sgt luangkan mase dlm 11 mnt 10 saat dlm entry saye ni..~


    ya,kadang2 ade orang kate..
    BOSAN..
    tp bg saye video ni mmg xbosan..~
    ade makna yg beri kite kesedaran sendiri...

    SILA PAHAM..
    saye cume nk SHARE sahaja..
    bukan nk megah diri ke,tunjuk baek atau ape..
    tp ia ade KEISTIMEWAAN sndry dlm video ni..

    Enjoy it..(^^,)

    kalau xpuas,tengok eksklusif dari utube k..
    click saye..


    *badan letih..jd xnk bebel banyak2..>.<


    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    hey kawan saye ni..~

    Assalamualaikum w.b.t.
    *ak xpena bg salam dlm entry ak..
    Jadi ini bukan nk bajet..
    ko x nk jawab xpe..ak xkesah..
    lah,emosi tetibe je hazimah ni ekh..haha..~

    mod yg tidak baek..
    tolonglah jgn jawab::
     "xpe,da biase","selalu mcm tue"..
    ce cite ape masalah ni...
    saye ckp minta maaf..
    then ko jawab mcm tue??
    hazimah selalu mcm tue ke??
    xpaam ak la..~

    hey,tolonglah..
    look at yourself first..
    dont look myself..
    and count how much my fault that i had done at you..
    I dont care even u never said SORRY at me..
    but please realize it..
    not all people perfect,and also yourself taw..
    REMEMBER it..
    suck ko tau..!!

    I never alone without you.
    and i can stand perfectly without you.
    but I still be patient with ko pnye perangai..!

    sudalah...~
    hazimah da selalu makan hati dengan kawan ni..
    hey,saye dah BIASE da taw...~
    xkesahla lelaki ke perempuan..sama je..
    *wah,xbole bla ayat..kjp lg semua kwn ak lari..(^^,)

    sometimes,xsemua orang perasan kesilapan mereka sendiri..
    termasuk diri yg terluka ni..*yucks..!
    geli gaban ayat ak..

    bahasa aku memang rojak..
    jadi  xsuka,xboleh nk kate ape la kan..~
          
    Agnes Monica:: TERUSKANLAH


    *habis jiwang babe..~
    tp lagu ni mcm lari topik..
    xkesah la,iras2 cikit la..>.<

    Ini bukan kisah cinta,tapi ini kisah tntang persahabatan..
    (^^,)








    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    ooh...~lovely song.

    Damn love this..!!
    hazimah xreti sangat nk cerita isi hati hazimah..
    tp ini la yg paling sesuai..
    sebab hazimah xjiwang la..~

    kate nash::nicest thing


    All I know is that you're so nice
    You're the nicest thing I've seen
    I wish that we could give it a go
    See if we could be something

    I wish I was your favourite girl
    I wish you thought I was the reason you are in the world
    I wish my smile was your favourite kind of smile
    I wish the way that I dressed was your favourite kind of style

    I wish you couldn't figure me out
    But you always wanna know what I was about
    I wish you'd hold my hand
    When I was upset
    I wish you'd never forget
    The look on my face when we first met

    I wish you had a favourite beauty spot
    That you loved secretly
    'Cause it was on a hidden bit
    That nobody else could see
    Basically, I wish that you loved me
    I wish that you needed me
    I wish that you knew when I said two sugars,
    Actually I meant three

    I wish that without me your heart would break
    I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake
    I wish that without me you couldn't eat
    I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep

    Look, all I know is that you're the nicest thing I've ever seen
    And I wish that we could see if we could be something
    Yeah I wish that we could see if we could be something

    hazimah nk share di fb,dan tag untuk kamu..
    eerrkk..saye malu..^^,

    I'm really sorry..

    but I really2 appreciate you.
    we know each other deeply for 3 1/2 years..
    dear,thank you so much..:)

    I cry like hell when heard this song..100% this song very perfect and seem like me..
    enjoy it..~


    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !

    Pandangan sendiri..~

    hey2...!!entry kali ni mungkin mencetuskan kontreversi..
    *cet,perasan je aku ninh..

    Okeh2,sekarang ni da kire zaman macam2 fesyen kite bole tengok..mcm2 pattern da..korang ade duit,korang bole sapu semua barangan dkt shoping centre taw..!
    Tp ade segelintir macam xamek port sangat,mksdnye xperlu la nk up to date..
    jnji u pakai selesa,xrimas atau melecehkan diri sendiri..~
    suda2,xnk bebel pasal tue..nk ajak korang bukak minda kjp..serius pnye kes,keterampilan tue mmg penting untuk berjaya ke x??
    atau korang rase,ala lingkup je..pakai selekeh2,bole berjaye ape..
    fine,whatever nk pkr  mne yg korang rase btol..!

    itu yg kalau xtaw ape sebena keterampilan..dye terlalu subjek oke.
    bg hazimah 100% setuju..
    hey2,setuju bukan sebab tiap2 hari ak shoping pakaian..
    aku pon mmg minah SIMPLE timple je..
    CUMA....


    • bile korang rase korang sedang ber'ketrampilan' xrase ke diri tue BERKEYAKINAN lebih pnye..korang xla rase macam kecik sangat diri tue bila nk berhadapan dgn macam2 ragam manusia ni..Bila yakin tue da serap mampat dlm diri,semua orang akan rase korang ni jenis yg bertanggungjawab dan berani handle dalam satu perkara..betul kan??
    • lagi2,KEMAHIRAN BERKOMUNIKASI pulak..*peh,ayat ak nk bm baku kan..Sng kate,care cakap korang la.Interaksi korang pon kene elok2,bia la beradab..ni tak,orang tua pon xreti nk hormat..sume ko taram sendiri..dan tolonglah pandai gunekan 'MINTA MAAF' atau 'TERIMA KASIH' eh..tp kalau tgh lepak dengan membe dekat kedai mamak,xpaya la nk songsang sangat,ayat nk saye awak,dengan falsafah pulak tue kan..cume pandai la hormat satu same laen je..
    • Dont judge book by its cover..hah,ini yg ak nak jdkan cite ni hot..haha...!walaupun ribut taufan pon berlaku,PENAMPILAN FIZIKAL yg menarik tetap menjadi aset penting..hey,ak xckp sama ade bezakan cantik la awex ni,atau kacak la mamat ni..eerkk.bukan itu la..maksud hazimah imej korang sendiri..kene la kemas untuk melambangkan keperibadian korang sendiri..lg 1 bukan nye beli pakaian nk real pnye GEMPAK..kedai2 tepi ni xnk layan.then kalau bole satu gua nk ckp ko beli bape ratus pnye baju,kasut,mcm2 material la ko borong.. awak2,berjimat la..jangan dok ikot sangat care orang,kite jadi diri sendiri..yg penting kite rase SUPERB la..!eh2,HOT ke yg ni pnye??ahaks..~
    • Last but memang last pon,sila la BERSIKAP TERBUKA..kite ni xlari dari kesilapan,kadang2 berulang kesilapan yg same.Jadi kadang2 kite kne berfikaran terbuka atau positif,lagi2 bila manusia ni kadang2 xreti nk jage mulut..mereka akan kritik kite,ape je xkena kat mate dowang..                        *hey2,mcm ko tue betul sangat kan??!mmg xsalah nk kritik,tp jangan la sampai nk melukakan hati orang lain..
    hah2,agak BERketerampilan dgn 4 point ni ade kene mengena ke tidak??hm...
    korang bukak minda sendiri,lepas tue bagi pendapat.
    kite mampu berjaya if keterampilan tue di jage dgn baek dari pelbagai sudut..bukan luaran sahaja k..
    hazimah bagi entry ni sebab kite sekarang da nk masuk alam laen..bukan akan kekal jd budak sek je.
    we should be rational and be a matured person..
    *eh,ayat bi ak xpower..setakat B dpt la lepas kan.

    Bagi hazimah,hazimah xmampu nk puaskan semua orang dan hazimah xmampu nk ubah persepsi diri hazimah pada orang laen..tp hazimah mampu mengubah diri sendiri menjadi lebih elok.insyAllah...


    P/S::hazimah xde niat nk kecilkan hati sesiapa..if ade,hazimah minta maaf k..


    TERIMA KASIH . RAJIN LIKE DAN KOMEN TAW !